Одеських моряків з Seaman Guard Ohio виправдали після 4 років у в'язниці Індії

Одеських моряків з Seaman Guard Ohio виправдали після 4 років у в'язниці Індії

Укрінформ
Троє одеських моряків, які входили в екіпаж судна Seaman Guard Ohio американської фірми AdvanFort, у тому числі і капітан, виправдані після чотирирічного перебування у в'язниці Індії. У вівторок, 28 листопада, моряки залишили індійську в'язницю.

Про це з посиланням на міністерство закордонних справ Естонії повідомляє інформагентство ERR.ee

"Звичайно, це чудова новина як для суднових охоронців, так і для їхніх близьких. Ми сподіваємося, що ця надзвичайно важка ситуація тепер буде вирішена", - сказав міністр закордонних справ Свен Міксер, коментуючи судове рішення, що стосується 14 громадян Естонії, які входять в екіпаж судна.

Як повідомлялося, поліція південноіндійського штату Таміл-Наду 18 жовтня 2013 року заарештувала в територіальних водах Індії 35 членів команди суднової охорони, які знаходилися на борту судна Seaman Guard Ohio. 

Читайте також: В Індії трьох українських моряків посадили на п'ять років

Серед заарештованих разом з громадянами Індії були також 23 іноземці — 14 громадян Естонії, шість британців і троє українців-одеситів — капітан судна, старший механік та охоронець. У грудні того ж року всій команді судова влада Індії висунула обвинувачення в нелегальному перевезенні палива, нелегальному перевезенні зброї і нелегальному вході в територіальні води Індії. 

У січні 2016 року індійський суд Тутікоріна засудив весь екіпаж до п'яти років ув'язнення.

Після оскарження вироку і розгляду апеляції моряків виправдали, визнавши, що зброя, яка знаходиться на борту судна, використовувалася не з комерційною метою, а для захисту від сомалійських піратів. 

Згідно зі словами адвокатів суднових охоронців, прокуратура Індії має можливість оскаржити сьогоднішнє рішення протягом 90 днів.  

Американська компанія AdvanFort спеціалізується на наданні охоронних послуг, зокрема, в проведенні суден у небезпечних з точки зору піратства районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-