Вибухи у Калинівці: нове житло отримають іще п'ять родин

Вибухи у Калинівці: нове житло отримають іще п'ять родин

Укрінформ
Власникам іще п’яти пошкоджених вибухами на арсеналі у Калинівці помешкань у с. Павлівка придбають нове житло державним коштом.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив павлівський сільський голова Віктор Кособуцький.

«Нові будинки купуватимуть п'ятьом родинам, чиї будинки зазнали ушкоджень під час вибухів на арсеналі. Сесія сільської ради після висновків спеціалізованих проектних організацій, які визначають рівень ушкоджень житла, вже ухвалила відповідне рішення. Чекаємо тільки погодження пропозицій від трьох міністерств», - повідомив Кособуцький.

За його словами, загалом непридатними для подальшої експлуатації експерти визнали вісім помешкань, - їхній ремонт коштуватиме дорожче за купівлю подібного житла. П'ятьом родинам, які погодились на такий «обмін», буде придбано будинки в селі. Власники інших трьох пошкоджених будинків не дали згоди на придбання для них житла і хочуть відшкодування збитків грошима або будматеріалами.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: офіцера оштрафували за недбальство

Наразі державним коштом уже придбано житло п’яти родинам, будинки яких не підлягають відновленню, зокрема подружжю пенсіонерів Ковальчуків з с. Павлівка, чия хата вщент згоріла після влучення снаряда.

Як повідомлялося, станом на четвер для відновлення пошкоджених вибухами на калинівському арсеналі будинків у с. Павлівка державним коштом придбали 1237 пластикових вікон на 3,34 млн грн. Жителям села, які самостійно купували будматеріали для відновлення пошкоджених боєприпасами домівок, направлено на відшкодування цих витрат 633 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-