У 98% шкіл Миколаївщини є безперешкодний доступ для дітей з інвалідністю

У 98% шкіл Миколаївщини є безперешкодний доступ для дітей з інвалідністю

Укрінформ
Наразі 98% шкіл Миколаївської області забезпечені безперешкодним доступом для дітей з інвалідністю.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко на своїй сторінці у Facebook.

«В цьому навчальному році в Миколаївській області навчається 2230 дітей з інвалідністю, з них 245 у дитячих садках, 1120 - за денною формою навчання. 98% шкіл області забезпечені безперешкодним доступом», - написав Савченко.

За його словами, 482 школи обладнані пандусами, ще 34 мають вільний доступ, у восьми неможливо облаштувати пандуси за технічних умов. У 22-х школах та обласній психолого–медико–педагогічній консультації облаштовано внутрішні туалети для дітей на візках. Встановлюються підйомники.

Цього року в обласній школі-інтернаті №3 облаштовано ліфт, у медичному блоці Мішково-Погорілівської санаторної школи-інтернату зроблено пандуси, в спальному корпусі Антонівської школи-інтернату з'явились туалети та душові для учнів на візках. Для підвезення учнів до школи в Братському та Новоодеському районах є спеціалізовані автобуси.

Читайте також: Третина фонду регіонального розвитку іде на освітянські проекти - Зубко

Крім того, 37 із 49 навчальних та лабораторних корпусів миколаївських вишів облаштовано пандусами. Із 42 будівель навчальних корпусів професійно-технічних навчальних закладів 40 облаштовані пандусами.

До сьогоднішніх проектів реконструкції чи капітального ремонту закладів освіти обов'язково включаються роботи для забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-