Третина фонду регіонального розвитку іде на освітянські проекти - Зубко

Третина фонду регіонального розвитку іде на освітянські проекти - Зубко

Укрінформ
Третина проектів, що реалізуються за кошти різних субвенцій та фонду регіонального розвитку, стосуються освітньої сфери.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час форуму, присвяченому децентралізації освіти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Та державна підтримка, яка йде через фонд регіонального розвитку, і субвенція об'єднаним територіальним громадам, і субвенція на опорні школи, і шкільні автобуси, які закуповують на умовах співоплати держава і місцеві влади, дають можливість сьогодні впроваджувати понад 30% проектів, які сьогодні спрямовують в заклади освіти. Це найпопулярніша галузь, яка подає проекти безпосередньо по різних субвенціях. В цьому році 35% фонду регіонального розвитку - це були освітянські проекти, це були школи", - сказав Зубко.

Віце-прем'єр зазначив, що за рік співпраці з Міністерством освіти та Посольством Швеції в Україні щодо створення нового освітнього простору було 159 заявок на відповідні реконструкції навчальних закладів, до цього напрямку долучилася 51 школа. При цьому Зубко наголосив, що наразі важливо не просто проводити модернізацію, ремонти, дбати про енергозбереження шкіл тощо, а подбати про таке освітнє середовище, яке заохочуватиме дітей до навчання.

Читайте також: Екс-міністр економіки Польщі: Ідеальних реформ не буває, але треба старатися

Також, за словами Зубка, в рамках децентралізації важливо вирішити питання з професійно-технічною освітою, яка передана на баланс органів місцевого самоврядування, і місцеві органи влади повинні враховувати цей фактор в розвитку регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-