У Славутичі запустили котельню на біопаливі, що обігріватиме півміста

У Славутичі запустили котельню на біопаливі, що обігріватиме півміста

Укрінформ
У м. Славутич відкрилася найбільша на даний момент в Україні котельня, що працює на біологічному паливі, потужністю 10,5 МВт. Об’єкт на 40% забезпечує місто теплом і гарячою водою.

Про це у коментарі журналістам повідомив керівник групи компаній «Укртепло» Іван Надеїн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цьогоріч був ухвалений закон 4334, завдяки якому став можливим запуск. Ми викупили її у попереднього власника, зробили модернізацію та запустили цю котельню», - сказав Надеїн.

Читайте також: Сміла геть змерзла: жителі перекрили дорогу, у планах — залізниця

Як стало відомо, котельня не працювала протягом кількох років. Після того, як група компаній «Укртепло» її модернізувала, вона була запущена з початку поточного опалювального сезону. Котельня працює на технологічній трісці та здатна забезпечити майже півміста теплом та гарячою водою. Наразі об’єкт працює трьома котлами потужністю 3,5 МВт.

«Ми плануємо запустити тут біоТЕЦ та закрити всі потреби міста. Місто не буде споживати природний газ, ми очікуємо, що все це відбудеться протягом року», - зазначив Надеїн.

Читайте також: ДТЕК Ахметова переводить енергоблоки з антрациту на газове вугілля

Довідка. Закон про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" щодо стимулювання виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії №4334 встановлює для котелень, що виробляють тепло не з газу, тариф на відпуск теплової енергії, що становить 90% тарифу на виробництво тепла з газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-