Сміла геть змерзла: жителі перекрили дорогу, у планах — залізниця

Сміла геть змерзла: жителі перекрили дорогу, у планах — залізниця

Фото
Укрінформ
У місті Сміла Черкаської області місцеві мешканці перекрили дорогу, вимагаючи розпочати опалювати оселі. Заблоковано рух вантажівок на Кіровоградщину.

Про це повідомляється на сайті черкаської обласної газети "Дзвін".

"Наразі у центрі Сміли близько 50 містян перекривають рух. Протестувальники вимагають включити тепло в їх оселях. Центр Сміли заполонили вантажівки, що не можуть проїхати на Кіровоградщину", - йдеться у повідомленні.

Газета також інформує, що задля привертання уваги до своїх проблем містяни планують з понеділка перекрити залізницю.

Напередодні міська рада Сміли направила звернення щодо ситуаціії, яка склалася у місті, Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

У зверненні йдеться про те, що ТОВ «Сміла Енергоінвест», яке є одним із надавачів послуг з теплопостачання у Смілі, накопичило з 2010 року "непомірно великий борг" перед НАК «Нафтогаз України». Протягом опалювальних сезонів попередніх років ТОВ «Сміла Енергоінвест» неодноразово припинялось в примусовому порядку транспортування природного газу до котелень міста, внаслідок чого багатоквартирні житлові будинки залишались без опалення.

"Станом на листопад місяць 2017 року сумарна заборгованість ТОВ «Сміла Енергоінвест» за газ, використаний для виробництва теплової енергії, перед НАК «Нафтогаз України» складає 90 997 085,74 грн. В зв’язку з наявністю заборгованості НАК «Нафтогаз України» не виділило номінації на природний газ для початку опалювального сезону в м. Сміла", - зазначили депутати.

Читайте також: Мера Сміли відправили у відставку

Зараз ТОВ "Сміла Енергоінвест" намагається перекласти накопичену заборгованість за спожитий природний газ на Смілянську міську раду як власника комунального майна, хоча бюджетні установи міста здійснили попередню оплату за послуги з теплопостачання за листопад в розмірі 2 577 000 грн.

Смілянська міська рада просить прем'єра посприяти у вирішенні ситуації, яка склалась в м. Сміла з теплопостачанням та зривом опалювального сезону.

Зазначимо, що аналогічна ситуація склалася у Шепетівці на Хмельниччині через неналежну роботу приватного теплопостачальника ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Там місцеві мешканці також неодноразово вдавалися до перекриття дороги, а керівництво міста зверталося по допомогу до Кабінету міністрів України. Учора, інформують в міськраді Шепетівки, міністр Кабміну України Олександр Саєнко повідомив, що на початку наступного тижня відбудеться розширене засідання уряду, на яке запрошено керівництво міста, НАК «Нафтогаз України» та ТОВ "Шепетівка Енергоінвест".

"На засіданні детально розглянуть надзвичайну ситуацію, яка склалась в Шепетівці через борги приватного теплопостачальника ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», та шукатимуть шляхи вирішення цієї проблеми", - зазначили в міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час Форуму місцевого самоврядування в Асоціації міст України заявив, що звернення про неналежну підготовку до опалювального сезону щодо посадових осіб Шепетівки, Сміли, Славутича і Коцюбинського будуть передані до Генеральної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-