Скандал у Запоріжжі: губернатор

Скандал у Запоріжжі: губернатор "скасував" комісію, що викрила його у корупції

Укрінформ
Голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль скасував антикорупційну комісію при ОДА, що заявила про його незаконне збагачення. Він підписав відповідне розпорядження. 

Інформацію про це Бриль оприлюднив у Facebook у понеділок увечері, після публікації низкою ЗМІ інформації про звернення голови комісії до САП, ГПУ і НАЗК із заявами про здійснення головою Запорізької ОДА кримінальних правопорушень. 

Бриль зазначає, що розпорядження "Про визнання таким, що втратило силу, розпорядження голови ОДА "Про затвердження Положення про антикорупційну комісію при Запорізькій обласній державній адміністрації" було підписано 16 листопада і виключно у зв'язку з тим, що в роботі комісії було виявлено ряд порушень.

"У ході роботи комісія мала ряд позитивних напрацювань. Зокрема, були проведені перевірки діяльності керівництва КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» і Запорізької митниці ДФС України. Проте, з часом, у діяльності комісії почали домінувати суб'єктивізм та поєднання особистих і ділових інтересів тодішнього керівника комісії Дмитра Марченка. Оскільки фактично комісія була перетворена в інструмент бізнесових «розборок», навесні 2017 керівник комісії був змінений. Замість Дмитра Марченка комісію очолив запорізький журналіст Сергій Сидоров. Проте, всупереч очікуванням, це не призвело до нормалізації роботи комісії. Вона продовжувала від імені облдержадміністрації направляти заяви і звернення, спрямовані на надання незаконних переваг у господарській діяльності одних суб'єктів та перешкоджання законній господарській діяльності інших", - повідомив Бриль.

Читайте також: Запорізького губернатора підозрюють у незаконному збагаченні

Крім того, за його інформацією, члени комісії у своїй роботі не дотримувалися низки процедурних моментів.

У свою чергу, Сидоров стверджує, що ці звинувачення «не мають відношення до дійсності», а саме розпорядження голови ОДА - «ніщо інше, як реакція на звернення комісії, підписане заднім числом».

"Ні минулого четверга, коли нібито головою ОДА було підписане розпорядження, ні в п'ятницю, ні цього понеділка я уявлення не мав про те, що таке рішення прийняте. Інформацію про це я отримав лише сьогодні увечері - побачив на сайті ОДА після публікації низкою ЗМІ даних про наше звернення до САП, ГПУ і НАЗК. Хоча у відповідності з Положенням про антикорупційну комісію, рішення про його скасування, як і внесення змін до Положення, можуть проводитися тільки за узгодженням з головою комісії. Цього зроблено не було. Тому наразі нами розглядається питання про звернення до суду", - повідомив Сидоров.

При цьому він відзначив, що у разі, якщо органи, до яких було спрямовано заяви про здійснення головою Запорізької ОДА кримінальних правопорушень, їх не розглядатимуть у зв'язку з підписанням Брилем розпорядження, що скасувало антикорупційну комісію при ОДА, усі вони будуть продубльовані ним як фізичною особою.

Як повідомляв Укрінформ, антикорупційна комісія при Запорізькій ОДА звернулася до САП, ГПУ і НАЗК із заявами «з метою перевірки компетентними органами інформації про зловживання голови Запорізької ОДА Бриля К.І. за ст. 368-2 КК - "Незаконне збагачення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-