Влада Житомирщини рекомендує салонам і ресторанам перейти на українську

Влада Житомирщини рекомендує салонам і ресторанам перейти на українську

Укрінформ
На Житомирщині в сферах обслуговування громадян вживатиметься державна мова, що стосується також рекламного бізнесу, вивісок та діловодства.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє голова Житомирської обласної організації ВО "Свобода" Сидор Кізін.

Таке рішення, ініційоване фракцією ВО "Свобода", прийняла сьогодні, 2 листопада, обласна рада.

“Щойно Житомирська обласна рада прийняла рішення "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній царині в Житомирської області". Рішення, ініційоване фракцією ВО "Свобода", стосується насамперед сфери обслуговування і має за мету повернути українську мову в публічну сферу життя. Основний принцип: персонал закладів обслуговування, громадського харчування, торгівлі повинен зустрічати відвідувачів українською мовою, і лише на прохання відвідувача має право перейти на іншу мову обслуговування”, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Не треба «здавати» Донбас московським байстрюкам

Житомирська облрада також вирішила, що рекламні оголошення, вивіски, плакати, афіші та інші форми рекламної продукції повинні виконуватися українською або іншою мовою з зобов'язанням її перекладу.

"Це нормальна практика. Подібне рішення, в тому числі за моєї ініціативи, вже прийняли у Києві. Проект повністю відповідає Конституції та законодавству", - сказав Кізін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-