Одеський губернатор пропонує військовим допомогу в оформленні землі та майна ЗСУ

Одеський губернатор пропонує військовим допомогу в оформленні землі та майна ЗСУ

Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов провів сьогодні екстрену нараду з урегулювання конфліктної ситуації на аеродромі "Шкільний", пов'язаної із захопленням 29 жовтня представниками ТРЦ "City Center" частини території та майна військового об'єкту Повітряних сил ЗСУ.

Свої позиції з цього приводу висловили очільники Одеської мерії, регіональних управлінь Нацполіції, Військової прокуратури та інші учасники наради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що інцидент стався через затягування документального оформлення земельних ділянок та майна військових частин Збройних сил України. Мав сьогодні з цього приводу розмову з міністром оборони, під час якої дійшли висновку, що все військове майно має бути протягом двох-трьох місяців належним чином оформлене. Пропоную діяти за таким алгоритмом: представники ЗСУ надають облдержадміністрації перелік усіх об'єктів, а ми будемо сприяти в документальному їх оформленні відповідно до нормативно-правових актів чинного законодавства", - зазначив Степанов.

За його словами, військові користуються документами на земельні ділянки, виданими ще 1948 року, наразі не володіючи правовстановлюючими документами. Це стосується і 218-гектарної земельної ділянки військової частини А3571.

З іншого боку, акцентував голова ОДА, "пропоную військовому прокурору дати відповідну правову оцінку діям тих, хто брав участь у вчорашніх подіях на території військової частини".

Також Степанов запропонував військовим тимчасово дозволити спецтехніці ТРЦ "City Center" заїхати на територію військової частини, щоб забудовник міг звести за 8 місяців будівельний об'єкт, а незаконно "вивезені 29 жовтня бетонні плити з розібраної огорожі повернути господарям - військовій частині та відновити частину розібраної огорожі".

У свою чергу, керівник Одеського главку Нацполіції Дмитро Головін заявив, що "інформація про самозахоплення і пошкодження майна військової частини А3571, яка надійшла від військових, не знайшла підтвердження. Мав місце конфлікт чисто майнового характеру між комерсантами і військовослужбовцями".

Читайте також: Інцидент у військовому містечку Одеси: прокуратура розповіла подробиці

На думку мера Труханова, військовим не варто було такими "заявами" як "рейдерське захоплення" привертати увагу до невирішених проблем. Міська влада візьме на себе роботи з установлення права власності військових частин в межах Одеси.

Як повідомлялося, у Міноборони вважають, що в неділю було скоєно рейдерський напад на території військової частини А-3571 (військового "Шкільного аеродрому") в Одесі.

29 жовтня на території військового містечка № 10 в Одесі, на базі якого розташована військова частини А3571 (діючий військовий аеродром "Шкільний"), приватні підприємці із залученням будівельників встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка. Одразу на місце події виїхала слідча група Військової прокуратури Одеського гарнізону та керівництво Військової прокуратури Південного регіону України. За результатами слідчих дій Військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 418 Кримінального кодексу України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та невідкладно розпочато проведення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-