Інцидент у військовому містечку Одеси: прокуратура розповіла подробиці

Інцидент у військовому містечку Одеси: прокуратура розповіла подробиці

Укрінформ
Військова прокуратура Південного регіону України розпочала кримінальне провадження і тримає на контролі хід досудового розслідування у справі щодо подій на території військового містечка №10 на південній окраїні Одеси.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Військова служба правопорядку повідомила, що 29 жовтня на території військового містечка № 10 в Одесі, на базі якого розташована військова частини А3571 (діючий військовий аеродром "Шкільний"), приватні підприємці із залученням будівельників встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка. Одразу на місце події виїхала слідча група Військової прокуратури Одеського гарнізону та керівництво Військової прокуратури Південного регіону України", - зазначили в прес-службі.

Було встановлено, що "на території військового містечка знаходилися працівники облуправління Національної поліції в Одеській області, яких викликали приватні підприємці з метою дотримання порядку та попередження вчинення правопорушень під час проведення робіт відповідно до наявних дозвільних документів".

За результатами слідчих дій Військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 418 Кримінального кодексу України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та невідкладно розпочато проведення досудового розслідування.

Читайте також: Військова прокуратура розслідує спробу захоплення території аеродрому в Одесі

Під час слідчих дій встановлено факт перенесення металевого паркану на територію вказаного військового містечка. Також установлено, що представниками органів військового управління за даним фактом будь-яких позовних вимог щодо оскарження дозвільної документації до суду не заявлено.

Військовою прокуратурою буде надано правову оцінку діям військовослужбовців зі складу військової варти та командування зазначеної військової частини, а також діям представників приватних підприємців, які встановили тимчасову металеву огорожу в межах території військового містечка №10, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у Міноборони вважають, що в неділю було скоєно рейдерський напад на території військової частини А-3571 (військового "Шкільного аеродрому") в Одесі.

Раніше радник голови поліції Одещини Руслан Форостяк спростував спробу рейдерського захоплення військової частини під Одесою.

Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-