Місцеві вибори: в ОПОРі розповіли про порушення

Місцеві вибори: в ОПОРі розповіли про порушення

Укрінформ
Масштаби порушень на нинішніх виборах в об’єднаних територіальних громадах, які відбулися 29 жовтня, порівняно з минулорічними виборами не збільшилися, але випадки недотримання законодавства є.

Про це заявив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якщо порівнювати масштаб порушень із попередніми виборами у 2016 році, які відбувалися в об’єднаних територіальних громадах, то ми не можемо говорити про зростання масштабу і поширеності відповідних випадків недотримання виборчого законодавства", - сказав він.

Водночас експерт зауважив, що поширеною проблемою на нинішніх виборах до ОТГ були помилки у виборчих бюлетенях. За його словами, спостерігачі ОПОРИ зафіксували такі випадки в 11 територіальних громадах, при чому в трьох громадах були відсутні кандидати у виборчих бюлетенях, а в інших громадах мова йшла про некоректність зазначених персональних даних кандидатів.

Клюжев підкреслив, що ті кандидати, прізвища яких не були включені до бюлетенів, зможуть оскаржити результати голосування.

Крім того, він розповів, що у сільській місцевості була поширена практика голосування без пред’явлення документів, що також є порушенням законодавства.

Водночас експерт зазначив, що за даними спостерігачів ОПОРИ, процес підрахунку голосів пройшов спокійно.

Читайте також: На Дніпропетровщині явка на виборах в ОТГ становила 43,1%

Клюжев також додав, що наразі протоколи голосування від ДВК опрацьовуються територіальними виборчими комісіями.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 29 жовтня відбулися перші місцеві вибори в 201 об’єднаній територіальній громаді. На проведення цих виборів з державного бюджету було виділено 55 млн 138 тис. 900 гривень

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-