У Міноборони кажуть, що все ж був рейдерський напад в Одесі - показали відео

У Міноборони кажуть, що все ж був рейдерський напад в Одесі - показали відео

Укрінформ
Південний територіальний юридичний відділ Міністерства оборони України готує позов до суду з приводу вчиненого сьогодні захоплення частини території військової частини А-3571 (військового "Шкільного аеродрому"), а також незаконного демонтажу бетонного паркана військового об'єкта та вирубування дерев.

Таку заяву оприлюднив начальник Південного територіального юридичного відділу Міністерства оборони України Юрій Добров.

"Група невстановлених осіб за допомогою будівельної техніки демонтувала бетонний паркан і встановила металевий. Була викликана поліція, прибули посадові особи Військової прокуратури та Одеського гарнізону. На питання до забудовників, на підставі чого вони вчиняють неправомірні дії, а саме змінюють кордон військового містечка, нам відповіли, що мають відповідні дозволи. Проте документів не пред'явили, рекомендували звернутися із запитом", - зазначив Добров.

За словами військового юриста, "Міністерство оборони зараз вивчає ситуацію з приводу незаконного захоплення території аеродрому. Після отримання документів буде подано позов до суду. Оскільки вчинено не тільки зміну кордонів військового містечка, а й незаконну вирубку дерев, які заважали встановлювати паркан".

Раніше радник голови Нацполіції Одещини Руслан Форостяк у прямому ефірі телеканалу 112.ua спростував спробу рейдерського захоплення військової частини під Одесою.

Читайте також: Поліція спростовує спробу рейдерського захоплення військової частини під Одесою

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на керівника прес-служби командування Повітряних Сил ЗСУ Романа Юрчила, вранці 29 жовтня "близько 40 осіб у балаклавах, що позиціонували себе як представники торговельно-розважального підприємства "Сіті-центр", частково демонтували огорожу військової частини А-3571 і самовільно вивезли військове майно в невідомому напрямку. На місце події прибули представники Військової прокуратури Південного регіону України та Військової служби правопорядку, які з'ясували, що рейдерська група не мала жодних документів чи підстав на захоплення майна чи території військової частини Повітряних Сил ЗСУ.

Читайте також: Під Одесою 40 осіб у балаклавах спробували захопити територію військової частини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-