Під Одесою 40 осіб у балаклавах спробували захопити територію військової частини

Під Одесою 40 осіб у балаклавах спробували захопити територію військової частини

Укрінформ
Близько 40 осіб у балаклавах здійснили сьогодні спробу рейдерського захоплення території військової частини на південній окраїні Одеси, військовослужбовці вжили заходів до припинення свавілля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на керівника прес-служби командування Повітряних Сил ЗСУ Романа Юрчила.

"Сьогодні близько 8 год. ранку 40 осіб у балаклавах, що позиціонували себе як представники торговельно-розважального підприємства "Сіті-центр", частково демонтували огорожу військової частини А-3571 і самовільно вивезли військове майно в невідомому напрямку. На місце події прибули представники Військової прокуратури Південного регіону України та Військової служби правопорядку, які з'ясували, що рейдерська група не мала жодних документів чи підстав на захоплення майна чи території військової частини Повітряних Сил ЗСУ", - зазначив полковник Юрчило.

Представники Військової прокуратури Південного регіону України встановлюють обставини та винуватців скоєного правопорушення.

Читайте також: Рейдерське захоплення на мільйон майна "Укр Зерно Трейд" розслідують на Одещині

"Земельна ділянка, яку спробували захопити рейдери, перебуває в користуванні Міністерства оборони України, на ній розміщені об'єкти Повітряних Сил ЗСУ. І в подальшому спробам захоплення цих об'єктів буде дано правову оцінку", - додав керівник прес-служби командування Повітряних Сил ЗСУ.

20 вересня представники патріотичних організацій Одеси пікетували 19 сесію Одеської міськради, члени якої планували ухвалити рішення про забудову величезного земельного масиву - близько 290 гектарів - у межах вулиці Інглезі та проспекту Небесної Сотні, де планують розгорнути будівництво компанія "Будова" та інші фірми. Через сутички пікетувальників з поліцією, бійцями підрозділів Нацгвардії та "муніципальної безпеки" мерії та втручання облпрокуратури пленарне засідання міськради було припинено.

4 жовтня 19 сесія міськради поновила роботу - 46 депутатів проголосували, всупереч протестам представників громадськості, за забудову цього земельного масиву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-