Слободян про

Слободян про "гучний прорив": ФСБ затримала дрібного контрабандиста з Сумщини

Укрінформ
Держприкордонслужба припускає, що ФСБ РФ 23 жовтня могла затримати мешканця Сумщини, 1986 року народження, який займався контрабандою.

Про це сказав помічник голови Держприкордонслужби України - прес-секретар ДПСУ Олег Слободян кореспонденту Укрінформу.

"Ми припускаємо, що йдеться про мешканця прикордонного села Сумщини 1986 року народження, який раніше потрапляв в поле зору прикордонників як дрібний контрабандист. Він проживає з батьком. Той не знає, де знаходиться його син з 20 жовтня", – сказав він.

Водночас Слободян зауважив, що офіційно зазначений чоловік кордон не перетинав і ніякої стрілянини зафіксовано не було. Російська сторона ніякої детальної інформації про обставини затримання не надає. Зі свого боку ДПСУ ініціювала провести прикордонно-представницьку зустріч,  але російська сторона  не відреагувала на пропозицію.  І тому, сказав Слободян, "прізвище затриманого ДПСУ не називає, поки особисто не переконається що це саме та людина, а зробити це можна під час прикордонно-представницької зустрічі". 

Як повідомляли в понеділок російські ЗМІ, ФСБ РФ заявило, що його співробітники в Курській області затримали 31-річного громадянина України, що незаконно перетинав кордон. Під час затримання він намагався відстрілюватися і спробував сховатися на території України. Під час перестрілки він отримав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості. У нього виявили два пістолети, п'ять ручних гранат, 50 набоїв калібру 5,45 мм і 26 ампул з рідкою речовиною, імовірно ртуттю.

Читайте також: Слободян припускає, що інформація ФСБ про стрілянину на кордоні - фейк

У Державній прикордонній службі України припускають, що заява російської ФСБ про перестрілку на кордоні, нібито вчинену українцем при спробі незаконного перетину кордону, є фейком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-