Москаль назвав «вирубку 14 тисяч га лісу» під курорт грубою фальшивкою

Москаль назвав «вирубку 14 тисяч га лісу» під курорт грубою фальшивкою

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що інформація про те, що для будівництва курорту «Свидовець» вирубають 14 тис. га лісу, не відповідає дійсності. Насправді курорт займатиме 1400 га, а під будівництво планується вилучити 650 га земель лісгоспу.

Про це Москаль заявив на своєму офіційному сайті

«Новина про те, що під будівництво курорту «Свидовець» виріжуть 14 тисяч гектарів лісу, не відповідає дійсності. Це груба фальшивка. Хочу роз’яснити, що, по-перше, сам курорт займатиме площу 1400 гектарів (тобто в десять разів менше). По-друге, частина цієї території розташована на полонинах, де ліс взагалі не росте через природні умови. По-третє, ліс вилучається постановою Кабміну, якої поки немає. По-четверте, у разі позитивних висновків і після проходження всіх експертиз під будівництво «Свидовця» планується вилучити всього 650 гектарів площі із Ясінянського лісгоспу, яка в більшості не заліснена», - заявив Москаль.

Читайте також: Заповідний масив Свидовець - мега-курорт чи мега-винищення Карпат?

Принагідно він нагадав, що Кабмін тільки один раз вилучив на Закарпатті ліс під будівництво курорту – у селі Синяк на Мукачівщині.

«У листопаді 2007 р. прем’єр-міністр Янукович погодив тут розташування туристичного комплексу на площі 350 гектарів (303,6 га – землі Мукачівського лісгоспу і 46,3 га – землі запасу Чинадіївської селищної ради). У лютому 2008 р. прем’єр-міністр Тимошенко це розпорядження Януковича скасувала, а в лютому 2011 р. прем’єр-міністр Азаров розпорядження Януковича відновив. На цих землях Віктор Балога обіцяв зробити рекреаційний комплекс із інвестиціями в 150 мільйонів доларів, готелями на три тисячі відпочиваючих, парковими зонами, гірськолижними витягами і т.д. А в результаті побудував тут свою дачу й огородив територію металевою сіткою, по якій пустив струм», - зазначив Москаль.

Як повідомляв Укрінформ, курорт «Свидовець», який планують звести у горах у Рахівському районі Закарпаття, як передбачається, перевершить за розмахом відомий «Буковель». Тут збудують понад 60 готелів та 120 ресторанів, 33 підвісні канатні дороги, що вестимуть до лижних трас, загальною протяжністю 230 кілометрів. Заплановано також будівництво торгових, фітнес та медичних центрів, банківських відділень, багаторівневих парковок для автомобілів, та летовища для невеликих літаків. Цей курорт, як планується, зможе приймати до 28 тисяч туристів одночасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-