Прикордонники через суд будуть повертати землі вздовж кордону - Слободян

Прикордонники через суд будуть повертати землі вздовж кордону - Слободян

Укрінформ
Прикордонники через суд будуть повертати майже 90 гектарів землі вздовж українського кордону на Закарпатті.

Про це заявив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, повідомляє "5 канал".

"Частина земель на Закарпатті була роздана ще на початку 90-х років. Ці ділянки максимально наближеними до державного кордону, але вони жодним чином не стикаються з державною кордоном. Територія для виконання функції державного кордону, вона є. Смужка землі повинна бути не менше 50-100 метрів, це землі оборонного призначення і там повинні бути лише прикордонники, інженерні та фортифікаційні споруди", - зазначив Слободян.

Відзначається, що по всіх справах тривають судові розгляди щодо повернення цих територій у державну власність. Так, за даними прес-секретаря, за останні два роки вже вдалося повернути 132-а гектара земель. У той же час, в Держприкордонслужбі зазначили, що приватні ділянки не заважають прикордонникам виконувати свої обов'язки. Однак світові практики свідчать, що відстань у сто метрів від лінії кордону має бути вільним для надійного захисту.

У той же час відзначається, що проблеми з земельними ділянками мають місце не тільки в Закарпатській області, такі випадки зареєстровані ще у Львівській, Чернігівській, Сумській і Харківській областях, тобто на кордоні з Угорщиною, Польщею та Росією.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є "приватними" звичайними земельними ділянками та прикордонники не мають повноцінного доступу до неї.

Читайте також: У Москаля кажуть, що сільради законно роздавали землі на кордоні

У ДПСУ заявили, земельні ділянки, про які заявив Матіос, не проходять по лінії українського кордону і тільки прилягають до неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-