Обшуки в Чернігові: накрили

Обшуки в Чернігові: накрили "конверт" із золотом і понад $1,5 мільйона

Фото
Укрінформ
У Чернігові правоохоронці викрили міжрегіональний конвертаційний центр з обігом 200 млн грн, а в його учасників вилучили величезні суми валюти і золото.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"В тихому Чернігові, в ході спільної операції місцевої прокуратури та податкової міліції з ліквідації конвертаційного центру, окрім гривень, вилучено 1 млн 670 тис. доларів, 117 тис. євро і 2,6 кг золота!", - написав він.

В прокуратурі Чернігівської області поінформували, що загальний обіг проконвертованих центром коштів перевищує 200 млн грн.

Читайте також: У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн

Як було встановлено, центр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки у формуванні незаконного податкового кредиту з ПДВ на території Чернігівської та Київської областей. Для своєї діяльності центр використовував понад 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

За результатами проведення більш ніж двох десятків обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності конвертцентру, в офісних приміщеннях, банківських установах міст Чернігова та Києва виявлено та додатково вилучено 1 млн 678 тис. доларів США, 117 тис. євро та 2,6 кг золота. Обшуки тривають.

Конвертцентр у Чернігові

Незаконну діяльність міжрегіонального конвертаційного центру було викрито в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємництва (ч. 1 ст. 205 КК України) та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-