У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн

У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 390 млн грн

Укрінформ
Податкова міліція у Дніпрі ліквідувала конвертаційний центр з обігом понад 390 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови ДФС Сергій Білан.

«У Дніпрі співробітники податкової міліції спільно з прокуратурою Запорізької області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 390 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Кропивницькому СБУ викрила конвертцентр із багатомільйонним обігом

Посадовець зазначив, що в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, була встановлена група осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та м.Києва незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових грошей в готівку.

Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права ряду фіктивних і транзитних підприємств. На їх рахунки компанії реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари чи надані послуги. У подальшому отримані кошти передавалися посадовим особам вигодонабувачів за вирахуванням винагороди за надані незаконні послуги.

Читайте також: У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 360 мільйонів

«У результаті проведених 40 обшуків було виявлено та вилучено 165 тисяч гривень готівкою в національній та іноземній валюті, комп'ютерна техніка, банківські картки, 8 печаток і 197 відбитків печаток, а також чорнові записи та фінансово - господарські документи. Крім того, накладено арешт на 69 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках, на яких заблоковано 590 тисяч гривень», - додав Білан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-