У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 360 мільйонів

У Дніпрі ліквідували конвертцентр з обігом понад 360 мільйонів

Укрінформ
Співробітники податкової міліції у Дніпропетровській області спільно з Національною поліцією ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 360 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«В рамках розслідування кримінального провадження встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та м. Києва незаконні послуги з формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку», - йдеться в повідомленні.

Для здійснення своєї діяльності зловмисники зареєстрували і придбали низку фіктивних підприємств. На їх рахунки компанії реального сектору економіки перераховували грошові кошти нібито за придбані товари чи послуги. У подальшому ці кошти перераховувалися на розрахункові рахунки фізичних осіб, знімалися через банкомати і передавалися замовникам таких послуг за вирахуванням винагороди за конвертацію.

Читайте також: На Київщині накрили "конверт" із оборотом понад 100 млн грн

Загальний обіг конвертаційного центру протягом 2016-2017 рр. склав понад 360 млн грн. За результатами низки проведених обшуків вилучено близько 220 тис. грн готівкою, 33 печатки підприємств, комп'ютерну техніку, чекові книжки, банківські картки, чорнові записи, фінансово - господарські документи та цигарки, орієнтовною вартістю близько 8 млн грн. Окрім того, заблоковано 45 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-