Російські та білоруські фури спричинили пробку на кордоні під Ужгородом

Російські та білоруські фури спричинили пробку на кордоні під Ужгородом

Фото, відео
Укрінформ
На КПП "Ужгород вантажний" уже тиждень зберігається напружена ситуація через наплив російських та білоруських фур, що прямують у ЄС через Словаччину.

Ось і нині близько 300 фур, переважно з російськими та білоруськими номерами, стоять на об'їзній дорозі Ужгорода.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Закарпатської митниці ДФС.

«Наразі на об’їзній Ужгорода перебуває близько 300 вантажівок, переважно на російських та білоруських номерах. Усі вони прямують до ЄС через Словаччину – оскільки не мають дозволів на вантажоперевезення через Польшу», - сказала прес-секретар Закарпатської митниці ДФС Алла Дацюк.

За її словами, напружена ситуація на КПП "Ужгород вантажний" зберігається вже тиждень. Пропускна спроможність терміналу становить 150 хур за добу, натомість українські прикордонники пропускають 200. Через те, що на словацькому кордоні великі черги, українські фури скупчуються на іншому терміналі - «Тиса» у Чопі, але там нема черг, просто "тягнучка" через великий наплив.

Читайте також: ОБСЄ побачила в Луганську 15 фур російського «гумконвою»

"Ситуація залишатиметься напруженою й надалі - до вирішення проблеми із польськими дозволами для російських та білоруських далекобійників. Наразі ми просимо водіїв обирати інші КПП для переходу через кордон", - наголосила Дацюк.

Аби привернути увагу до напруженої ситуації, водії фур 8 жовтня перекривали рух на Ужгородській об’їзній дорозі.

«Вчора о 16.41 надійшло повідомлення до чергового про перекриття об’їзної дороги навколо Ужгорода – її перекривали 20 осіб. Цей випадок зареєстрували, але жодного провадження за ним поки не відкрито. Наразі там перебувають чергові правоохоронці, аби забезпечувати громадський порядок», - сказала речниця поліції Закарпатської області Тетяна Щоголева.

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-