ГПУ просять розібратися з

ГПУ просять розібратися з "омолодженням" Леніна з Калініним в одеському селі

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті звернувся до Генпрокуратури, МВС, СБУ та Державної аудиторської служби з приводу відреставрованих за бюджетні кошти на Одещині пам’ятників Леніну та Калініну.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті. 

“Як стало відомо з повідомлень у ЗМІ, нещодавно на Одещині у селі Кубей було не лише не демонтовано, а й відреставровано пам’ятники Леніну та Калініну. Для цього з сільського бюджету було виділено 50 тисяч гривень. Генпрокуратуру та МВС Інститут просить перевірити зазначені обставини та порушити кримінальне провадження за фактом виготовлення, поширення та публічного використання комуністичної символіки за ст. 4361 Кримінального кодексу України. СБУ - перевірити посадових осіб сільської ради на предмет вчинення ними дій, спрямованих на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а Державну аудиторську службу - законність використання бюджетних коштів для проведення реставрації”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Москву планують "прикрасити" пам'ятниками Леніну і Сталіну

Наголошується, що Інститут у березні 2017 року звертався до Кубейського сільського голови щодо необхідності демонтажу пам’ятників Леніну та Калініну на території села, які містять символіку комуністичного тоталітарного режиму і підлягають обов’язковому демонтажу. Тоді ж Інститут скерував звернення начальнику Болградського відділення поліції Головного Управління Національної поліції України в Одеській області з проханням вжити заходів для припинення зазначеного порушення чинного законодавства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-