Благодійники привезли в Україну 600 візочків для інвалідів

Благодійники привезли в Україну 600 візочків для інвалідів

Укрінформ
Благодійна місія Latter-Day Saint (LDS) Charities привезла в Україну 600 візочків для людей з особливими потребами.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, у понеділок розповіла директор гуманітарних програм LDS Charities Церкви Ісуса святих останніх днів Джойс Халдимен.

"LDS Charities працює в Україні щодо забезпечення інвалідними візками людей, які цього потребують, починаючи з 2002 року. ...Ці інвалідні візки не просто доставляються в Україну, а розподіляються по всій території України, і ми приділяємо особливу увагу тому, щоб вони потрапили тим людям, які мають у них найбільшу потребу, не можуть їх придбати, або отримати», - сказала Халдимен. 

Вона зауважила, що це вже 15-й проект щодо забезпечення людей з особливими потребами в Україні інвалідними візками. Загалом за цей період було привезено понад 6 тисяч інвалідних візків на суму більше 1 млн доларів. Благодійна місія буде і надалі продовжувати свою роботу в цьому напрямку.

 Як повідомив на прес-конференції директор з гуманітарних проектів LDS Charities Стівен Халдимен, подібні проекти місія LDS Charities проводить по всьому світу, кошти на них збираються через пожертви.

Розподіл інвалідних візочків здійснюється через дві організації в Україні - благодійний фонд «Українські реформи», який реалізує проект у Києві та Київському регіоні, та представництво всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку (ADRA), яке координує проект через 9 конференцій Адвентистської церкви в Україні. Таким чином, за словами організаторів, проект охопить якнайбільше людей з особливими потребами, які проживають в регіонах.

Організатори благочинного проекту наголошують, що важливо не просто привезти обладнання для людей з обмеженими можливостями, а й правильно підібрати візочок для конкретної людини з конкретним захворюванням.

«Є багато проблем, які може спричинити неправильного розміру візок для людини з особливими потребами. Наприклад, пролежні, болі в спині, нервові проблеми і багато інших, тому це дуже важливо підібрати правильний візок. Багато організацій привозять інвалідні візки в Україну, але на цьому все закінчується. Ми в свою чергу намагалися зробити так, щоб не тільки привезти візки в Україну, а й зробити додаткове навчання», - наголосила Джойс Халдимен.

З цією метою для учасників проекту з усіх регіонів України був проведений тренінг, на якому вони навчалися робити заміри тіла людини з особливими потребами, визначати який саме візочок підібрати з урахуванням того, щоб людина могла утримувати на ньому рівновагу, правильно його розпаковувати тощо. Кожен учасник тренінгу отримав сертифікат про походження навчання. Тренінг провели фізіотерапевти зі США подружжя Джонсон. Загалом, таке навчання пройшли 18 волонтерів з усіх регіонів України. 

Читайте також: Реабілітація ветеранів АТО: бійців пропонують "відділити" від інших інвалідів

Організатори особливо наголошують на тому, що метою місії є саме забезпечення візочками тих людей, які не просто потребують їх через стан свого здоров'я, а не мають фінансової або іншої спроможності отримати собі таке обладнання. Тому зокрема, благодійні місії співпрацюють в цьому питанні з територіальним центрам реабілітації, школами, інтернатами тощо. «Важливо, щоб були люди і в регіонах, щоб був охоплений не тільки Київський регіон, і візочки надаються безпосередньо людям, а не організаціям чи посередникам», - повідомила на прес-конференції представник ADRA Вікторія Михальчук. 

Крім того, як повідомили організатори, зараз збирається інформація про людей з особливими потребами, які отримали інвалідні візочки за попередніми програмами, і які з різних причини їм не підійшли, і в наступному році за допомогою місії Latter-Day Saint (LDS) Charities буде замінено інвалідні візки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-