Мерія Одеси відновить дім Руссова, який кілька разів підпалювали

Мерія Одеси відновить дім Руссова, який кілька разів підпалювали

Укрінформ
Одеська влада вирішила взяти під охорону чотириповерховий дім Руссова у центрі Одеси, що є архітектурною пам’яткою ХІХ ст., і готується відновити цю історичну будівлю.

Про це мер Одеси Геннадій Труханов заявив сьогодні на нараді, де доповів про причини суботньої пожежі в аварійній будівлі представник облуправління ДСНС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вирішили взяти під охорону дім Руссова, щоб запобігти підпалам, останній з яких стався, за даними експертів ДСНС, через внесення ззовні вогню невстановленою особою. Зараз робимо все, щоб підготуватися до відновлення об'єкта, в тому числі відстоюємо в суді право на відновлювальні роботи. Триває юридичне протистояння з тими, хто претендував і досі претендує на цей будинок", - зазначив Труханов.

За словами мера, фахівці  вже здійснюють роботи щодо зміцнення фундаменту будинку. Перед цим проведено його лазерне сканування, що дозволить зберегти автентичність будівлі й відновити втрачені елементи декору фасаду.

Як повідомлялося, 30 вересня в черговий раз горів дім Руссова, що є архітектурним надбанням Одеси. Серія пожеж була також в 2006 і 2009 роках. За словами представника облуправління ДСНС, що доповів 2 жовтня на нараді в мерії про експертну оцінку причин пожежі, "займання сталося в підвалі будівлі, а вогонь був занесений ззовні невстановленою особою".

Читайте також: В Одесі горить історичний будинок ХІХ сторіччя

До ліквідації надзвичайної ситуації було залучено 12 одиниць основної та спеціальної техніки і 62 рятувальників ДСНС. Складність гасіння пожежі полягала у  сильному задимленні, швидкому поширенню вогню по дерев'яних конструкціях, а також відсутності  міжповерхових перекриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-