Пожежа на складі під Маріуполем: прокурор АТО каже про халатність військових

Пожежа на складі під Маріуполем: прокурор АТО каже про халатність військових

Укрінформ
Пожежа на складах боєприпасів у Нікольському районі Донецької області сталася через умисний підпал трави. Водночас мала місце халатність із боку військовослужбовців частини, де зберігалися боєприпаси.

Про це заявив у ефірі каналу "112.Україна" військовий прокурор Військової прокуратури сил АТО Олег Ціцак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидною є причина займання — це умисний підпал сухої трави. Звичайно, ми не можемо говорити зараз, яка мета цього підпалу  - чи це халатність самих людей, які намагалися знищити цю суху траву, чи це умисно було зроблено  з якоюсь іншою метою. Але однозначно мав місце умисний підпал", - заявив прокурор.

За словами Ціцака, наступного тижня очікують на більш детальні висновки щодо цієї надзвичайної події.

Водночас, військовий прокурор вказав на те, що мав місце факт халатності з боку військовослужбовців військової частини, адже зберігалася велика кількість боєприпасів "у цілком непристосованих умовах".

Читайте також: Пожежа на складі боєприпасів під Маріуполем: піротехніки вилучили 150 боєприпасів

Ціцак також повідомив, що наразі завершено розмінування території.

"Вчора ми завершили разом з ДСНС розмінування території, прилеглої до складів. Також учора завершено розмінування складів,  попередньо завершили, у тому числі, і шляхом планового підриву боєприпасів, які не  здетонували під час пожежі", - сказав він.

У результаті вибухів постраждали 6 домогосподарств, де було пошкоджено дахи, шибки у вікнах.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 16:20 на складах боєприпасів у районі села Новоянисоль на Донеччині сталася пожежа та почали вибухати снаряди. За попередньою інформацією, спочатку пожежа виникла на сільськогосподарських угіддях, а потім вогонь перекинувся на розташований поруч склад військової частини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-