МІП проаналізував стан українського мовлення в Новоайдарі на Луганщині

МІП проаналізував стан українського мовлення в Новоайдарі на Луганщині

Укрінформ
Функціонування нової телевежі у Бахмутівці значно покращило якість телерадіомовлення в селищі Новоайдар в Луганській області.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

“Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території селища міського типу Новоайдар Луганської області. За результатами здійсненого моніторингу було встановлено, що якість телерадіомовлення на території селища суттєво покращилася після запуску нової телевежі в Бахмутівці”, - йдеться в повідомленні.

За словами секретаря Новоайдарської селищної ради Олександра Бочарова, у першу чергу позитивні зміни після запуску вежі відчули користувачі ефірного мовлення та цифрового пакету "Т2".

“Близько 40% населення селища дивиться цифрове телебачення. Вони відзначили, що кількість каналів збільшилася, а їхня якість значно покращилася. Також варто додати, що збоїв в прийомі телеканалів, які раніше були під час погіршення погоди, тепер немає. Радіоефір селища наповнився безліччю трансляцій українських FM-радіостанцій", - зазначив Бочаров.

Читайте також: Українське мовлення має бути на всій території Одеської області - голова ОДА

Водночас радник міністра інформполітики з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія, зауважив, що половина населення селища є користувачами супутникового телебачення і змін із запуском нової вежі не відчули, проте найвідчутніші зміни сталися у тих, хто дивиться ефірне мовлення.

Як повідомлялося, 22 серпня відбулося офіційне відкриття нової 134-метрової телевежі, що знаходиться неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-