За трагедію в одеському таборі візьмуться Нацполіція та прокуратура

За трагедію в одеському таборі візьмуться Нацполіція та прокуратура

Відео
Укрінформ
Обставини загибелі дітей в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі розслідуватиме слідча група поліції і прокуратури. 

Про це 18 вересня повідомив очільник Нацполіції Сергій Князєв, інформує прес-служба МВС.

За словами Князєва, створено спільну робочу групу для розслідування причин, які призвели до загибелі дітей у спортивно-оздоровчому таборі. До її складу увійшли кращі працівники Головного слідчого управління та слідчі прокуратури Одеської області.

«Головне слідче управління Національної поліції відряджає фахових спеціалістів в одеський підрозділ для надання практичної та методичної допомоги з метою якісного, швидкого розслідування всіх причин, які призвели до загибелі дітей», - підкреслив очільник Нацполіції, додавши, що слідчі вивчатимуть всі обставини події - від проектування та будівництва до безпосередньо експлуатації.

Як повідомлялося, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). 

Затримано директора дитячого табору Петроса Саркісяна. Cуд у понеділок, 18 вересня, заарештував його на 2 місяці без права внесення застави.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

Читайте також: Луценко про трагедію в Одесі: Справу тримаю на особливому контролі

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області зазначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-