Луценко про трагедію в Одесі: Справу тримаю на особливому контролі

Луценко про трагедію в Одесі: Справу тримаю на особливому контролі

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що тримає справу про пожежу і загибель дітей в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі на особливому контролі.

Про це він повідомив у Facebook.

"Справу про пожежу Одеського дитячого табору тримаю на особливому контролі. Ми будемо аналізувати ситуацію від етапу проектування (зокрема - відповідності будівель нормативам ДБН (державні будівельні норми - ред.)), будівництва (зокрема - якістю протипожежної обробки деревини), адекватності протипожежних засобів (зокрема, відсутністю розпилювачів води та протидимних датчиків), прийому об'єктів до експлуатації, реагування органів влади на повідомлення пожежників про непрацюючу сигналізацію та відсутність води в резервуарах", - написав Луценко, додавши, що до роботи слідства будуть залучені в якості фахівців представники громадськості.

Читайте також: Рятувальники назвали найбільш імовірну причину пожежі у "Вікторії"

Як повідомлялося, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули діти: смерть двох дівчаток підтверджена, пошуки третьої тривають, незважаючи на те, що на згарищі були знайдені фрагменти трьох тіл.

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Затримано директора дитячого табору Петроса Саркісяна. Cуд у понеділок, 18 вересня, заарештував його на 2 місяці без права внесення застави.

Крім того, співробітники поліції затримали і спільно з прокуратурою повідомили про підозру співробітниці табору, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку.

В управлінні з надзвичайних ситуацій в Одеській області зазначили, що в таборі вже кілька місяців не працювала протипожежна сигналізація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-