Суд залишив за гратами скандального харківського забудовника

Суд залишив за гратами скандального харківського забудовника

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області відмовив стороні захисту в позові про зміну запобіжного заходу для керівника великої фірми-забудовника, підозрюваного, в тому числі, в шахрайстві.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"У позові адвоката про зміну запобіжного заходу для екс-керівника ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" Дмитра Кутового відмовлено", - відзначили в суді.

Кутовий, додали в суді, залишиться під вартою, тобто в СІЗО, до 1 листопада.

Читайте також: У Дніпрі прокурора викрили на хабарі у 25 тисяч доларів

Як повідомляв раніше Укрінформ, 10 липня Київський райсуд Харкова обрав для колишнього керівника ТОВ "Макрокап Девелопмент Україна" Дмитра Кутового, затриманого в рамках розслідування за ч. 4 ст. 219 (доведення до банкрутства) і ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 480 тис. грн. Кутовий вніс заставу - 480 тис. грн, і його звільнили під підписку про невиїзд.

У документі, опублікованому в реєстрі судових рішень, йдеться, що у 2008 році компанія залучила від інвесторів кілька мільйонів доларів на будівництво офісного центру. У 2013 році ці кошти були переведені з балансу доведеної до банкрутства будівельної фірми на баланс іншої компанії.

Пайовики, які вклали гроші в недобудовані об'єкти, звинувачують Кутового в шахрайстві. Він, у свою чергу, стверджує, що його компанія піддалася рейдерській атаці - й тому він не зміг виконати зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-