Четверо рівненських банкірів викрали з карток клієнтів майже мільйон

Четверо рівненських банкірів викрали з карток клієнтів майже мільйон

Укрінформ
На Рівненщині судитимуть чотирьох співробітників банку, які привласнили кошти фінустанови та громадян у сумі майже 900 тис. грн.

Про це повідомляє обласна прокуратура.

«Встановлено, що працівники банку (заступник керівника одного із відділень, операціоніст та два касири) за попередньою змовою, шляхом вчинення несанкціонованих дій в автоматизованій системі та службового підроблення офіційних документів проводили незаконні розрахунково-касові операції та за допомогою корпоративних платіжних карток, випущених на ім’я клієнтів банку, знімали через касу чи банкомати готівку. Внаслідок таких дій банку та його клієнтам завдано шкоди на загальну суму близько 900 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Задля відшкодування завданих банківській установі та громадянам збитків, на майно обвинувачених накладено арешт.

Читайте також: Шахраї обміняли в терміналах фальшивих $100 тисяч

Також прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою згаданих співробітників банку, які, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнили кошти банку і його клієнтів в особливо великому розмірі.

Максимальне покарання, яке загрожує за вчинення вказаних злочинів, передбачене законом, - позбавлення волі строком на 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-