Шахраї обміняли в терміналах фальшивих $100 тисяч

Шахраї обміняли в терміналах фальшивих $100 тисяч

Фото, відео
Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали двох шахраїв, які виготовляли фальшиві долари США, вносили їх до терміналу самообслуговування, а потім обмінювали на гривні. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва. 

"У червні до Шевченківського управління столичної поліції надійшло повідомлення від представника банку про те, що невідомі особи із використанням електронно-обчислювальної техніки шляхом обману привласнюють грошові кошти банку: під час обміну доларів на гривні у терміналах використовували підроблені купюри номіналом 100 доларів США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за допомогою служби безпеки "ПриватБанку" поліцейські встановили, що зловмисники втілили свою схему на початку квітня: після інкасації терміналів самообслуговування, які налаштовані на валютно-обмінні операції, були виявлені стодоларові купюри з ознаками підробки. Шахраї зуміли врахувати особливості електронної техніки, аби термінали не розрізнили фальшивки.

Читайте також: НБУ розробив додаток, що допоможе відрізняти справжню гривню від фальшивої

Слідчі дії та документування злочинної діяльності чоловіків, особи яких правоохоронці згодом встановили, тривали кілька місяців.

"Затримали підозрюваних у приміщенні магазину після того, як вони внесли у термінал самообслуговування підроблені 200 доларів США. Зловмисники: 29-річний киянин, раніше судимий за вчинення грабунку, та 33-річний уродженець Черкас, раніше неодноразово судимий, востаннє – за вчинення розбійного нападу у квартирі. У чоловіків також вилучили підроблені долари та євро і банківські карти різних фінансових установ", - поінформував начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Під час обшуку за місцем мешкання затриманих правоохоронці виявили "робоче місце" фальшивомонетників. "Вилучили смужки паперу жовтого кольору, частини банкноти номіналом 100 доларів США, лінійку, клейку стрічку, коректор, ніж для паперу та інші предмети, за допомогою яких зловмисники підробляли іноземну валюту. А крім того, цілу нарколабораторію: хімічні колби, ваги, інші предмети, які використовувалися для виготовлення амфетаміну, і пакети із готовою порошкоподібною речовиною. Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження", - йдеться в повідомленні.

Чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Готуються матеріали до суду щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

За інформацією фінансової установи, зловмисники збули іноземної валюти на суму близько 100 тисяч доларів США, чим нанесли їм матеріальну шкоду, повідомили в поліції.

За вчинення кримінальних правопорушень чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві правоохоронці затримали банківських шахраїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-