Луценко заявляє, що Миколаєвом фактично керував

Луценко заявляє, що Миколаєвом фактично керував "Мультик"

Укрінформ
У місті Миколаєві досі існувало дві влади: офіційна і тіньова, першою керував мер, а тіньовою - організоване кримінальне угруповання, на чолі якого був Михайло Тітов на прізвисько "Мультик".

Про це у понеділок заявив генпрокурор Юрій Луценко під час брифінгу в Миколаєві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У місті Миколаєві досі існувало дві влади: одна офіційна, одна - тіньова, першою керував мер, а тіньовою - організоване кримінальне угруповання, на чолі якого був Михайло Тітов на прізвисько "Мультик". Але наразі не йдеться про підозру будь-якому депутату міської ради. Підозру пред’явлено лише п‘ятьом членам угруповання на чолі з Тітовим”, - сказав Луценко.

За його словами, їм інкримінується ціла низка статей Кримінального кодексу, серед яких - незаконне заволодіння транспортними засобами, незаконне позбавлення волі людей, незаконні операції з наркотиками, незаконне поводження зі зброєю, тиск на бізнес, рекет, розкрадання майна тощо.

Читайте також: Як "авторитет" керує політиком: правоохоронці оприлюднили розмову "Мультика"

Що ж стосується кількох десятків обшуків, які тривали у Миколаєві 29 серпня, у тому числі й у депутатів міськради, то вони, за словами генпрокурора, були проведені, оскільки слідство вважало, що це потрібно для встановлення істини.

Луценко також додав, що угруповання "Мультика" мало тісні зв’язки в органах влади, місцевого самоврядування та з тюремною спільнотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-