Новий стандарт початкової освіти впровадять у чотирьох школах Чернігівщини

Новий стандарт початкової освіти впровадять у чотирьох школах Чернігівщини

Укрінформ
Реформа "Нова українська школа", яка передбачає нову програму для учнів початкових класів, на Чернігівщині впроваджуватиметься в чотирьох загальноосвітніх навчальних закладах.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської ОДА. 

"Чотири навчальні заклади Чернігівщини відпрацьовуватимуть пілотне впровадження нового державного стандарту початкової школи у рамках реформи "Нова українська школа", - зазначається у повідомленні.

Для апробації нової навчальної програми обрано по одній школі в Чернігові, Ніжині, Прилуках та Ріпках.

Як пояснив начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький, реформа полягає у зменшенні навантаження на учнів і спрямована, передусім, на їх розвиток та виявлення здібностей. Вчитель викладатиме не біля дошки, а серед дітей, навчання проходитиме в ігровій формі і без звичного оцінювання.

Читайте також: Гройсман про освітню реформу: "Утрамбовування" знаннями більше не буде

"У класній кімнаті навіть буде зона усамітнення дитини - такий собі невеликий наметик, де першокласник зможе усамітнитись", - зазначив Конопацький.

Загалом в Чернігівській області новий навчальний рік сьогодні розпочався в 532 загальноосвітніх навчальних закладах для понад 93 тисяч учнів, що більш як на 2 тис. перевищує минулорічний показник. Близько 10 тис. дітей сядуть за парти уперше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-