Напад на Булаха: однією з основних версій слідства є залякування - нардеп

Напад на Булаха: однією з основних версій слідства є залякування - нардеп

Укрінформ
Однією з основних версій нападу на депутата Харківської обласної ради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" є його активна громадська позиція.

Про це у Фейсбуці написав член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко.

"Скоріш за все, замовниками злочину було поставлено завдання залякати Дмитра Булаха, щоб він відмовився від своєї активної громадянської позиції. Це буде однією з основних версій слідства", - написав Геращенко.

Він зазначив, що поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на Булаха за ч. 4, ст. 296 (хуліганство) і за ст. 125 (завдання тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.

За словами Геращенка, наразі співробітники поліції збирають записи з відеокамер, розміщених на маршруті пересування Булаха від будинку до станції метро “Тракторний завод”.

Читайте також: У Харкові поліція кваліфікувала напад на депутата-антикорупціонера як хуліганство

Він зазначив, що неподалік місця нападу на Булаха були 5-6 перехожих, які бачили факт нападу. "Харківська поліція просить їх зв'язатися зі слідчими по гарячій лінії 102 і допомогти у встановленні обставин нападу на Дмитра Булаха", - додав Геращенко.

"Оскільки нападники були без масок, то їх буде досить легко визначити і притягти до відповідальності. Важливіше тут буде знайти замовників нападу на Дмитра. Для цього поліція використовує всі можливості, надані законом. Виконавці, організатори і замовники цього злочину не повинні уникнути відповідальності", - наголосив Геращенко.

Як повідомлялося, 30 серпня на Московському проспекті в Харкові невідомі напали на 34-річного депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха. Лікарі констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи ребер, забиту рану голови.

Організація "Харківський антикорупційний центр" викриває факти корупції серед чиновників, народних депутатів та керівників комунальних підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-