Екс-керівнику міліції Маріуполя заочно дали 11 років за тероризм

Екс-керівнику міліції Маріуполя заочно дали 11 років за тероризм

Укрінформ
Колишній виконувач обов'язків начальника Маріупольського міського відділу ГУ Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області Олег Моргун заочно засуджений до 11 років позбавлення волі за участь у терористичній організації.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

"23 серпня Приазовський районний суд Запорізької області оголосив обвинувальний вирок, у якому Олега Моргуна заочно визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, та засуджено до 11 років позбавлення волі", - поінформувала вона.

За словами Сарган, під час судових слухань було доведено, що 18 травня 2014 року виконувач обов'язків начальника маріупольської міліції Олег Моргун узяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації "ДНР" у захопленій на той час будівлі міської міліції.

"Участь керівника міськвідділу міліції у прес-конференції висвітлювалась у засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію та підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю", - наголосила Сарган.

Читайте також: Судмедексперти на Донеччині видавали свідоцтва про смерть за хабарі

При цьому, підкреслила вона, міліціонер усвідомлював, що своїми діями порушує присягу працівника органів МВС, але "байдуже поставився до цього та умисно не вжив ніяких заходів щодо звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації "ДНР".

Окрім того, після звільнення у 2014 році з органів МВС у зв'язку із виходом на пенсію колишній керівник маріупольської міліції переїхав на тимчасово окуповану терористами територію - до Новоазовська, де став членом терористичної організації "ДНР", а в березні 2015 року навіть очолив незаконний орган влади - "адміністрацію Новоазовського району".

За словами речниці генпрокурора, через те, що колишній міліціонер не з'являвся на допити та продовжував перебувати на тимчасово непідконтрольній території Донеччини, стосовно нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-