Прокуратура Донеччини розслідує незаконний видобуток глини

Прокуратура Донеччини розслідує незаконний видобуток глини

Укрінформ
У Мар'їнському районі Донецької області прокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного видобутку глини.

Про це у понеділок повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Волноваською місцевою прокуратурою встановлено, що поблизу с. Ізмайловка Новоселидівської сільської ради Мар'їнського району, у напрямку м. Селидове, за межами населеного пункту ведеться незаконний видобуток глини», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко відкрив три комплексно реконструйовані школи на Донбасі

Зазначено, що за ініціативою прокуратури даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).

Встановлено, що під виглядом безоплатного розроблення рову на землях запасу з відновлення стоку шахтних вод сільським головою Новоселидівської сільської ради укладені договори щодо видобутку корисних копалин державного значення, а саме – глини.

Під час санкціонованого обшуку в адміністративній будівлі Новоселидівської сільської ради вилучено відповідну документацію, яка підтверджує незаконний видобуток корисних копалин.

Читайте також: Заступник мера Ірпіня за “дерибан” бюджету отримав підозру

На теперішній час досудове розслідування, яке проводять органи поліції під процесуальним керівництвом Волноваської місцевої прокуратури, триває. Встановлюються усі особи, причетні до скоєння правопорушення, також призначено низку відповідних експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-