У Житомирі відкрили пам’ятний знак Героям Небесної сотні

У Житомирі відкрили пам’ятний знак Героям Небесної сотні

Фото
Укрінформ
У Житомирі на майдані ім. С.П. Корольова на стіні головного фасаду будівлі облдержадміністрації встановлено пам'ятний знак для вшанування Героїв Небесної сотні та учасників Майдану «Герої не вмирають».

Проект представлений у вигляді об'ємного площинного триптиху та скульптури і втілений за кошти обласного та міського бюджетів, повідомляє Урядовий портал.

«В історії було багато героїв за 26 років незалежності України, але саме справжні герої з’явилися під час Революції гідності. Справжні герої, які чітко розуміли, на що вони йдуть і що вони віддають за свободу країни», - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на церемонії відкриття, що відбулася 23 серпня.

У Житомирі відкрили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні. Фото Анна Максимова

Він нагадав, що у березні 2014 року чотири тисячі хлопців зі словами «Слава Україні» рушили просто з Майдану на Схід країни боронити державу. "Саме з цими словами вони кожного дня виходили на Майдан і запекло відстоювали гідність українців й право на свободу", - зазначив урядовець.

Читайте також: Двоє загиблих бійців АТО стали Героями України

Віце-прем‘єр підкреслив, що військову агресію, яка розпочиналася ще 2013 року з анексії Криму, окупації Донбасу, Луганської області, планувалась у Харківській, Одеській, Херсонській і Запорізькій областях, зміг зупинити тільки український народ завдяки першому подвигу хлопців із Небесної сотні.

«Я вдячний родинам усіх загиблих з Небесної сотні! Низький уклін тим, хто загинув на сході України! Всім, хто відстоював нашу свободу і нашу незалежність! Всім, хто дав нам сьогодні можливість жити на українській незалежній, європейській землі!» - наголосив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-