Героями України стали двоє бійців АТО, один - посмертно

Героями України стали двоє бійців АТО, один - посмертно

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та капітану Євгену Лоскоту посмертно.

Про йдеться у повідомленні пресс-служби Президента.

“За виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Петро Порошенко присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та капітану Євгену Лоскоту посмертно”, - йдеться у повідомленні.

За словами глави держави, Укази про присвоєння найпочеснішого звання він підписав сьогодні.

Під час виступу на майдані Незалежності Порошенко нагадав, що звання Героя України досі було присвоєно 42 особам. «Зараз я можу назвати імена сорок третього та сорок четвертого. 24-річний лейтенант Василь Тарасюк, мужній оборонець Авдіївської промзони – однієї із найгарячіших точок на теперішній лінії зіткнення. І капітан Євген Лоскот, який у чотирнадцятому році зупинив рух колони російських військ у бік Щастя. Потрапивши в оточення, останньою гранатою підірвав себе, вигукнувши при цьому «Слава Україні!», - сказав Президент.

Нагороду отримала мати і син Євгена.

Верховний Головнокомандувач також підкреслив, що 200 учасників сьогоднішнього параду ще раніше відзначені державними нагородами за фронтову звитягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-