Вбивство в одеському СІЗО у Мін'юсті пояснюють некомплектом охорони

Вбивство в одеському СІЗО у Мін'юсті пояснюють некомплектом охорони

Укрінформ
Неукомплектованість пенітенціарних установ та недофінансування можуть бути одними із факторів, що призводять до трагічних випадків у СІЗО.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотілося б сказати, те, що сталося, ще раз ставить питання про те, що некомплект, який мається в закладах пенітенціарної системи, свідчить про катастрофічне недофінансування, про те, що ми ще раз просимо Міністерство фінансів, Верховну Раду, бюджетний комітет звернути на це увагу. Це безпека суспільства», -  сказав Чернишов.

За його словами, убивство в Одеському СІЗО показує, наскільки небезпечна робота у співробітників пенітенціарної системи. 

«Це ще раз показує те, що вона повинна бути достойно оплачена», -  зазначив заступник міністра юстиції.

Він підкреслив, що за фактом вбивства розпочато службове розслідування, і вже є виявлені певні порушення, які «тягнуть» або на дисциплінарну, або на кримінальну відповідальність. 

«Нам так кажуть. І знову ж таки про некомплект. У нас просто не вистачає людей. По деяких установах 50% некомплекту. У нас офіцери стоять на вишках. У деяких інспекторів залишився оклад 1080 грн і ми доплатами доходимо до мінімальної заробітної плати. Тому чоловіки не йдуть на таку зарплату, і в деяких установах, навіть там, де утримуються чоловіки, працюють до 40% жінок. І оце потім стає причиною таких жахливих подій», - наголосив Чернишов.

Читайте також: Мін'юст назвав плановими обшуки в одеському СІЗО

За його словами, у зв'язку з різним зменшенням  кількості ув'язнених  - від 120 тисяч, як було кілька років тому, до 60 тисяч нині, є певний дисбаланс. 

«Наприклад, по деяких установах у нас 35 ув'язнених і 135 працівників їх охороняють, а, наприклад, у Києві, Одесі, Львові маємо проблеми. Це ті міста, де дуже висока вартість життя. Тому є дисбаланс по деяких установах»,  - зазначив заступник міністра.

На сьогодні, сказав він, Мінфіном виділено лише 44% від потрібної суми на фінансування закладів пенітенціарної системи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-