Мін'юст назвав плановими обшуки в одеському СІЗО

Мін'юст назвав плановими обшуки в одеському СІЗО

Укрінформ
Заступник міністра юстиції Денис Чернишов заявляє, що обшуки в Одеському СІЗО були планові.

Про це він заявив під час прес-конференції, наголосивши, що відповідне розпорядження про обшуки було підписано 9 серпня 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Декілька разів на рік проводяться спеціальні операції перед великими святами, коли всі йдуть на канікули. Проводяться планові обшуки, спеціальні операції. Коли це потрібно, то залучається спецназ. В цьому році 9 серпня я підписав розпорядження щодо проведення таких заходів перед святами щодо Дня Незалежності. Можна сказати, що це співпадіння. Зрозуміло, що якби вони не були заплановані, ми б ще раз їх провели або провели поза планом", - зазначив Чернишов.

Читайте також: Під Одеським СІЗО знову протестували проти жорстокості щодо в'язнів

За його словами, під час обшуку в Одеському СІЗО було вилучено "масу заборонених предметів".

"Хочу сказати, що під час обшуків, які були проведені в камерах, вилучено масу заборонних предметів: більше 20 літрів горілки, більше 80 літрів браги, більше 20 колючих та ріжучих предметів, в тому числі одна сокира. І після цього нам кажуть, що не треба проводити такі заходи. Шприци з наркотиками, про карти мовчу. Тому такі заходи проводилися і будуть проводитися. Це також безпека в СІЗО і громадян, які знаходяться під слідством і суд ще не встановив їхню вину", - наголосив заступник міністра юстиції, підкреслюючи, що планова перевірка стосується усіх закладів пенітенціарної системи.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня увечері на території Одеського СІЗО у контейнері для сміття виявили частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув’язнений, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство. На думку правоохоронців, він згвалтував та задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер.

За фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО прокуратура області відкрила кримінальне провадження. Начальника Одеського СІЗО усунули з посади.

Водночас громадські активісти та родичі ув'язнених стверджують, що після жорстокого вбивства співробітниці пенітенціарної служби на території одеського ізолятора «розпочалися репресії». Мін'юст заявляє, що підтвердження фактів про побиття в'язнів на даний час немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-