Під Одеським СІЗО знову протестували проти жорстокості щодо в'язнів

Під Одеським СІЗО знову протестували проти жорстокості щодо в'язнів

Фото
Укрінформ
Близько півсотні одеситів пікетували сьогодні будівлю місцевого СІЗО, де знайдено убиту й розчленовану арештантом співробітницю, після чого представник Омбудсмена здійснив перевірку додержання прав ув'язнених.

Учасники пікетування тримали в руках плакати з вимогами припинити "акції залякування" арештантів у камерах, які нібито мали місце напередодні, та звільнити керівництво СІЗО,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

Чиновники Мін'юсту спростовують твердження про побиття в'язнів.

"Немає ніяких заяв від ув'язнених. Ніхто жодного разу не скаржився. Не можу підтвердити факт того, що в'язнів били, бо цього не було. Все-таки це чоловічий колектив, чи варто звертати увагу на те, що хтось із кимось посварився і робити з цього ажіотаж. Коли між ув'язненими відбуваються конфлікти, нам про це стає відомо", - заявив учасникам акції заступник начальника Управління оперативної роботи в Південному міжрегіональному управлінні пенітенціарної служби Дмитро Ярунічев.

Він додав, що розслідується факт убивства співробітниці СІЗО й розпочато кримінальне провадження за ст. 365 КК України (зловживання владою і перевищення посадових повноважень) Кримінального кодексу України. Підозрюваний у вбивстві, раніше судимий чоловік, визнав свою вину.

Варто зазначити, що співробітники прокуратури Одеської області спільно з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком провели перевірку додержання прав ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі.

Читайте також: У Мін'юсті стверджують, що в Одеському СІЗО не б'ють ув'язнених

У свою чергу, пікетувальники прийшли під стіни СІЗО із заявою про беззаконня в пенітенціарній службі та вимогою до міністра юстиції України Павла Петренка звільнити чиновників, які, на думку активістів, можуть бути винні у вбивстві співробітниці одеського СІЗО №21, зокрема керівника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації міністерства юстиції Анатолія Ковтуна, а також заступника міністра юстиції Дениса Чернишова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-