У Мін'юсті стверджують, що в Одеському СІЗО не б'ють ув'язнених

У Мін'юсті стверджують, що в Одеському СІЗО не б'ють ув'язнених

Укрінформ
В Міністерстві юстиції стверджують, що не надійшло жодної скарги від засуджених, які утримуються в Одеській установі виконання покарань, щодо застосування до них фізичної сили працівниками установи.

Про це заявив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак в коментарі Укрінформу.

"В Одеській УВП-21 (установа виконання покарань - ред.) були проведені режимні заходи, передбачені відомчими нормативно-правовими актами. Під час проведення даних заходів були вилучені заборонені для використання підслідними та засудженими предмети. Також органами Нацполіціі та прокуратури були проведені слідчі дії, передбачені чинним Кримінально-процесуальним законодавством", - зазначив Маслак.

Він також наголосив, що тих, хто перебуває у СІЗО "там ніхто не б'є".

"Немає жодної скарги від них про застосування щодо них фізичної сили", - зазначив Маслак.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня увечері на госпдворі Одеського СІЗО у контейнері для сміття виявлено частини тіла жінки-інспектора. У скоєнні вбивства підозрюється 39-річний ув'язнений, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство. На думку правоохоронців, він згвалтував та задушив жінку, потім тіло розчленував і викинув у сміттєвий контейнер.

Читайте також: Начальника Одеського СІЗО, де сталося вбивство співробітниці, відсторонили

За фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО прокуратура області відкрила кримінальне провадження. Начальника Одеського СІЗО усунули з посади.

19 серпня громадські активісти та родичі ув'язнених провели акцію протесту під СІЗО, стверджуючи, що після жорстокого вбивства інспектора пенітенціарної служби на території одеського ізолятора «розпочалися репресії».

Також капелан заявив про те, що в Одеському СІЗО проводяться розправи над засудженими.

20 серпня прокуратура Одещини поінформували, що під час перевірки Одеського СІЗО виявлено факти жорстокого, нелюдського поводження з утриманими. Слідчі розпочали розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-