Слободян не виключає, що будівництво

Слободян не виключає, що будівництво "Стіни" затягнеться

Укрінформ
У Держприкордонслужбі не виключають, що термін реалізації проекту «Стіна», який передбачає будівництво оборонних споруд на кордоні з Росією, може бути знову перенесено.

Про це сказав помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не виключено, що термін реалізації проекту буде знову продовжено”, - зазначив він, пояснивши, що на кордоні з Росією, де планується збудувати “Стіну”, є тимчасово непідконтрольна Україні ділянка. Будівництво на цій ділянці кордону залежатиме від строків відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Слободян про скандал з грошима для "Стіни": розкрадання ще не доведено

Він вкотре відзначив невідповідність розміру фінансування проекту цілям, які покладаються на нього. “Зараз вартість 1 кілометру системи інженерно-технічних споруд інтелектуального кордону... складає близько 2 млн гривень. Це мізерні гроші, зважаючи на те, який комплекс інженерних, фортифікаційних, технічних засобів встановлюється на цій ділянці кордону“, - зазначив помічник голови ДПС.

Окрім того, він відзначив складність реалізації проекту через постійний тиск і сумніви в його доцільності. Водночас Слободян запевнив, що проект буде завершено в заплановані строки, якщо темпи фінансування будуть відповідати кошторису витрат.

Як повідомлялось, новий керівник Держприкордонслужби Петро Цигикал заявляв, що розраховує витратити на проект "Стіна" в 2017 році близько 500 млн грн. 

Зараз проект профінансовано, за словами Слободяна, на 15%.

Раніше передбачалося, що "Стіну", будівництво якої розпочали наприкінці 2014 року, завершать до 2018 року.  Зараз приблизний термін закінчення будівництва споруд - 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-