У Дніпрі обирають запобіжний захід третьому учаснику стрілянини біля кафе

У Дніпрі обирають запобіжний захід третьому учаснику стрілянини біля кафе

Укрінформ
Учасника стрілянини в Дніпрі громадянина Ізраїлю Давида Пабілера вранці 4 серпня привезли до Бабушкінського суду міста для обрання запобіжного заходу. Підсудний був на каталці під ковдрою і стверджував, що не розуміє іншої мови, крім івриту.

Про це повідомляє Depo.Дніпро

Давид Пабілер, який перебував в лікарні з пораненням, відмовився розмовляти будь-якою мовою, окрім івриту, під час вручення підозри. Тож в суді йому забезпечили перекладача. 

Незважаючі на це, адвокат Пабілера Геннадій Куліков заявив про відвід суддів, які ведуть судове засідання щодо обрання його підзахисному запобіжного заходу. Він стверджує, що судді упереджено ставляться до підзахисного. За словами адвокатів, суд не розглядає скарги на дії слідчих. Зокрема, одне із порушень, що вчора під час вручення підозри їхньому підзахисному не надали перекладача, і він не мав змоги зрозуміти, про що йдеться.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: один із фігурантів залишив лікарню і виїхав за кордон

Наразі судді пішли до дорадчої кімнати, щоб розглянути відвід. Оголошено перерву на невизначений термін.

Тим часом, слідча Галина Марина заявила, що після відводу суду адвокати заявлять про відвід перекладача, до якої в них вже є претензії. У подальшому адвокати намагатимуться домогтися відводу інших учасників процесу. Таким чином, за допомогою процесуальних заходів, адвокати намагаються звільнити свого підзахисного.

За словами слідчої, адвокати Пабілера натякнули їй, що знають, де вона мешкає. 

Перекладач Світлана Жученко з Умані, на судовому засіданні заявила, що наступного разу не може бути присутньою через проблеми з транспортуванням із Умані. Також вона була перелякана тим, що привселюдно назвала адресу свого мешкання.

Як повідомляв Укрінформ, 24 липня близько 20:00 біля кафе "DOM" на пр. Гагаріна у Дніпрі сталася перестрілка. Двоє ветеранів АТО загинули, п'ятеро поранених потрапили до лікарні. Двоє підозрюваних у вбивстві АТОвців - Олександр Лакіза і Станіслав Єльчіщев 27 липня отримали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці. Обидва рініше були судимі.

Давид Пабілер був поранений під час стрілянини на проспекті Гагаріна. Йому висунули  дві підозри:  "Сприяння скоєнню злочину" та "Вимагання". 

Участники озброєного конфлікту зустрілися, щоб обговорити питання боргів. Розмова вилилися в стрілянину з жертвами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-