На Донбасі з початку року загинули 59 цивільних - ОБСЄ

На Донбасі з початку року загинули 59 цивільних - ОБСЄ

Укрінформ
Загальна кількість постраждалих серед цивільного населення на Донбасі з початку 2017 року складає 330 осіб, з яких 59 - зі смертельними випадками.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ, опублікованому 28 липня. 

"Випадки насильства за період із 10 до 25 липня призвели до жертв серед цивільного населення, серед яких троє загиблих і одинадцять поранених. Це збільшило загальну кількість підтверджених Місією жертв серед мирного населення за 2017 рік до 330, 59 із яких - зі смертельними наслідками", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Бойовики підтягують військову техніку до Новоазовська - ОБСЄ

Крім того, згідно з інформацією, зафіксована за період із 10 до 16 липня кількість випадків застосування озброєння, яке мало бути відведене (481 випадок), більш ніж удвічі перевищила цей показник за попередній тиждень (157 випадків).

В ОБСЄ констатують, що ситуація на сході України залишалася напруженою, спостерігачі Місії констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню протягом двох останніх тижнів. Здебільшого випадки насильства зосереджувались навколо п'яти районів: трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт; району на південь від Маріуполя; на південний захід, південь та південний схід від Світлодарська; на західній, південно-західній та північній околицях Горлівки та в районі Попасної-Первомайська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-