Україна втратила в АТО ще одного бійця

Україна втратила в АТО ще одного бійця

Карта
Укрінформ
За минулу добу внаслідок військових дій з боку російсько-терористичних військ один український військовий загинув, двох було поранено.

Про це сказав у суботу на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще двоє дістали поранення", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямку бойові дії велися під Горлівкою, а також на позиції шахта "Бутівка". В усіх випадках противник застосовував лише легке озброєння. На більшості традиційно гарячих точок - Світлодарській дузі, в Авдіївці, Пісках - вчора було спокійно.

Лисенко нагадав, що на Маріупольському напрямку ввечері окупанти обстріляли з легкого озброєння житловий квартал Мар'їнки, в результаті чого постраждали чотири цивільні особи, в тому числі двоє дітей. Постраждалим надали медичну допомогу.

У Водяному одразу після опівночі противник обстріляв з мінометів позиції ЗСУ. Обстріл тривав одну годину, при цьому було випущено 20 мін. Також окупанти порушили режим тиші по одному разу в Гнутовому та Широкиному. Українські війська активно відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також: Жертв серед цивільних на Донбасі цьогоріч на 50% більше - Хуг

Лисенко також розповів, що в зоні проведення АТО працівники СБУ затримали колишнього бойовика, який довгий час переховувався у родичів в одному з населених пунктів Донеччини.

Він також спростував поширену деякими ЗМІ інформацію, що більшість українських військових, що постраждали у четвер, були поранені внаслідок сутички між собою поблизу селища Піски.

"Ця інформація не відповідає дійсності. Згаданий інцидент мав місце, але він стався не у четвер, а у середу, 19 липня. І він жодним чином не пов'язаний з бойовими діями", - зазначив речник Міноборони.

Усі воїни, що були поранені або загинули вчора, постраждали внаслідок бойових зіткнень, підкреслив Лисенко. Усі втрати серед бійців АТО, які озвучуються на щоденних брифінгах, стосуються лише бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-