Світлична: Відновлення Балаклїї має завершитися до опалювального сезону

Світлична: Відновлення Балаклїї має завершитися до опалювального сезону

Укрінформ
Відновлення міста Балаклія на Харківщині, що постраждадало в березні від вибуху на арсеналі, має завершитися до початку опалювального сезону.

Так сказала на нараді з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася в Балаклії після вибуху, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будівельно-відновлювальні роботи проходять згідно з встановленим графікам і мають бути закінчені до початку опалювального сезону. Це стосується і ремонтних робіт, і переведення житлового фонду на індивідуальне опалення. Жителі Балаклії мають зустріти зиму в теплих будинках: з опаленням і якісним ремонтом. Прошу будівельні організації (їх 21 - ред.) концентруватися на роботах. У вересні все повинно бути готово", - зазначила Світлична.

За її словами, головний акцент - на якості робіт.

"Я вимагаю від підрядчиків якості. Ті, хто з душею підійшов до виконання своїх завдань, зробив все вчасно і відповідально, будуть відзначені. Випадки ж, коли люди скаржаться на якість ремонтів, недопустимі. Держава виділило фінансування в достатньому обсязі, тому все має бути зроблено в строк і якісно. Фінансова інспекція перевірить використання бюджетних коштів", - додала Світлична.

На сьогодні, прозвучало на нараді, відновлено 26 житлових будинків (22% від загальної кількості пошкоджених), у стадії завершення робіт - 91 будинок (78%).

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 березня 2017 року в результаті вибуху на Балаклійському арсеналі зруйновано і пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої і промислової сфер).

Читайте також: НАТО передало Україні обладнання для розмінування

Кабмін України виділив на ліквідацію наслідків вибуху 145 млн грн, з резервного фонду обласного бюджету - ще 10 млн грн. Для надання матеріальної допомоги постраждалим з обласного бюджету виділено 30 млн грн, з районного - 5 млн і з міського  - 4,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-