Розенко підтримав створення на Одещині соціального містечка для переселенців

Розенко підтримав створення на Одещині соціального містечка для переселенців

Фото
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у п'ятницю на Одещині провів нараду з головами РДА щодо субсидій, а також ознайомився зі станом реконструкції комплексу будівель у селі Степове Роздільнянського району для соціального житла для переселенців.

Про це повідомляє прес-центр Одеської облдержадміністрації. 

"Створення Центру соціального житла із розвиненою інфраструктурою для більш як півтисячі вимушено переселених осіб, в тому числі дітей-сиріт та осіб, які опинилися у складних життєвих умовах, - це прекрасний проект. Бо накопичилось багато проблем з переселенцями в Одеській області. Тим часом військові дії на сході України тривають, і людям немає куди повертатися. Тож можете розраховувати на повну підтримку з боку уряду - спрямуємо на реалізацію проекту кошти міжнародної фінансової допомоги", - зазначив Розенко.

У Степовому родинам переселенців дадуть у тимчасове користування (до вирішення житлового питання чи повернення додому) окремі квартири і земельні ділянки, а також буде створено умови для проживання інвалідів, заплановано будівництво дитсадка і школи з можливістю інклюзивного навчання.

Читайте також: Розенко обіцяє монетизацію субсидій майже 2 мільйонам українців

«Соціальне містечко» створюють на базі трьох корпусів колишнього Степовецького філіалу Лиманського професійного аграрного ліцею. Будівлі не використовувалися громадою протягом останніх п’яти років. Перший корпус на 45-50 квартир планують здати в експлуатацію вже у наступному 2018 році.

За словами заступника голови облдержадміністрації Сергія Колебошина, що супроводжував Розенка в робочій поїздці, при підготовці проекту створення "соціального містечка" неподалік Одеси фахівці ОДА провели ревізію об’єктів соціальної інфраструктури. Врахували і те, що майновий комплекс колишнього ПТУ перебуває у стані передачі ОДА з балансу Міносвіти і науки. Тож готуються до ремонту в одному з корпусів, складають кошторис робіт у решті будівель.

Буде створено окремий соціальний автобусний маршрут до Одеси. А з представниками офісу ООН в Україні вже обговорили питання забезпечення меблями, і було висловлено готовність підтримати цей соціальний проект.

Віце-прем'єр Розенко запропонував керівникам соціально-економічного блоку ОДА та районних держадміністрацій приділяти більше уваги забезпеченню соціальних виплат населенню, передусім пов'язаних з компенсацією по субсидіях. Адже 55 тисяч мешканців Одещини мають право на кошти від держави, причому майже 40% з них уже подали заяви на отримання грошей.

"Треба організувати соціальну роботу так, щоб з 1 серпня вже розпочати виплати грошових компенсацій по субсидіях, адже Кабміном виділено на ці цілі понад двісті мільйонів гривень", - підсумував Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-