Розенко обіцяє монетизацію субсидій майже 2 мільйонам українців

Розенко обіцяє монетизацію субсидій майже 2 мільйонам українців

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що монетизацію субсидій можуть отримати 2 мільйони українців, для цього необхідно звернутися до органів соцзахисту.

Про це він сказав під час селекторної наради у Кабміні щодо стану реалізації урядової програми «Доступні ліки»  та перерахування і виплати одержувачам субсидії невикористаних сум субсидії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо виплати громадянам частини невикористаної субсидії. 1 травня набули чинності зміни до порядку призначення субсидій. Ми сьогодні переходимо поступово до монетизації субсидій. Першим кроком є якраз монетизація економії коштів по отриманих субсидіях... Загальна кількість отримувачів субсидій, включених до списків на право отримання відповідної компенсації від держави, складає біля двох мільйонів осіб", - сказав Розенко.

Читайте також: Реєстр "Доступних ліків" розширять до 5 серпня

Він додав, що необхідно посилити інформаційну кампанію, щоб люди звертались до управлінь соцзахисту з відповідними заявами. 

"На сьогоднішній день загальна кількість заяв становить приблизно 761 тисячу. Тобто лише третина людей із загального числа звернулися до управлінь соцзахисту. Протягом двох тижнів ця робота має бути завершена, щоб із серпня ми почали людям по трохи вже виплачувати відповідні гроші", - зауважив віце-прем'єр-міністр.

Крім того, Розенко пояснив, що суми невикористаних субсидій перераховуватимуться на особові рахунки одержувачів субсидій, в банківських установах, або виплачуватимуться через  відділення зв'язку  "Укрпошти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-