В Одеській області активісти захопили суд

В Одеській області активісти захопили суд

Фото
Укрінформ
Ширяївський районний суд Одеської області заявляє про захоплення його адміністративної будівлі активістами громадської організації «Україна - це ми».

Про це йдеться у повідомленні на сайті судової влади. 

«Відбувається фактичне захоплення адміністративної будівлі суду «активістами» і утримання в заручниках судді Ширяївського районного суду Одеської області», - заявили в суді. 

До суду занесли гумові покришки, поклавши до дверей судді й біля вхідних дверей.

Як повідомили в Одеському главку Нацполіції, близько 30 активістів ГО "Україна - це ми" і місцевих мешканців заблокували сьогодні роботу Ширяївського райсуду Одеської області, вимагаючи негайної відставки одного з суддів, який нібито за хабар виправдав дружину прокурора, що збила автівкою пішохода - той залишився інвалідом.

Читайте також: ГПУ розкрила деталі затримання київського екс-беркутівця

"Сьогодні до будівлі Ширяївського райсуду прийшли місцеві жителі, незадоволені роботою одного з працівників Феміди - суддя відмовився від спілкування з громадянами й зачинився в своєму кабінеті. Протестувальники облили одне з вікон будівлі зеленкою. Інформація про вибиті в будівлі вікна та двері не відповідає дійсності. Слідчо-оперативна група поліції дасть правову оцінку цим подіям", - зазначили в поліції.

Фото: Думская

Публічний порядок та безпеку біля адмінбудівлі забезпечують поліцейські та бійці батальйону поліції особливого призначення. Ситуація перебуває під контролем поліції.

Водночас стало відомо, що голова райсуду Сергій Палій надіслав звернення до Вищої ради правосуддя про захоплення будівлі суду. "Дані про подію внесені до Реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, розпочато перевірку", - йдеться в повідомленні прес-служби ВРП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-