Мати розстріляного бойовиками школяра звернулася до ГПУ щодо екстрадиції вбивці

Мати розстріляного бойовиками школяра звернулася до ГПУ щодо екстрадиції вбивці

Укрінформ
Мати розстріляного бойовиками «ДНР» за проукраїнську позицію 16-річного воротаря ФК «Авангард» Степана Чубенка звернулася до ГПУ з вимогою негайно розпочати процес екстрадиції організатора вбивства Вадима Погодіна з Криму.

Своє звернення Сталіна Чубенко оприлюднила у Facebook

«Я, Чубенко Сталіна В'ячеславівна, мати по-звірячому замордованого і розстріляного ополченцями бандформування «Керч» 16-річного школяра Чубенка Степана, звертаюся по допомогу до органів влади і громадськості України», - написала вона.

За словами жінки, через 10 днів спливає термін адміністративного затримання в Криму організатора вбивства її сина Вадима Погодіна.

Читайте також: У Краматорській школі відкрили меморіальну дошку розстріляному бойовиками Народному герою

«У міській прокуратурі Краматорська готовий пакет матеріалів, на підставі яких треба запитувати екстрадицію Погодіна в Україну, але досі прокуратура Краматорська не отримала офіційного доручення від ГПУ, як того вимагає процедура. Відповідно, і Генпрокуратура досі не звернулася з питання екстрадиції Погодіна до влади Криму... Я вимагаю від Генпрокуратури негайно відправити доручення в Краматорськ і далі необхідні матеріали до Криму для екстрадиції Погодіна в Україну», - додала Чубенко.

Вона також заявила, що влаштує протестну акцію, якщо ГПУ не зробить необхідного за добу. "Якщо протягом доби необхідні дії не будуть здійснені, я буду змушена звернутися до української та закордонної преси і розпочати протестну акцію біля стін Генеральної прокуратури", - написала вона.

Як повідомлялося, 16-річний воротар футбольного клубу «Авангард» Степан Чубенко - Народний Герой України, якого катували та розстріляли бойовики «ДНР» за проукраїнську позицію. Степан навчався у Краматорській загальноосвітній школі №12, захоплювався спортом.

З 2014 року разом з друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Вони допомагали українським військовим та місцевим жителям під час обстрілів, які здійснювались проросійськими бойовиками. Ризикуючи життям, Чубенко зняв з міської площі прапор так званої ДНР.

У червні 2014-го Степана затримали бойовики батальйону «Керч» за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. Хлопця відвезли до Горбачево-Михайлівки, що на Донеччині, де після катувань розстріляли.

На честь Степана Чубенка у Краматорську був організований футбольний турнір, що проводився вже двічі - у 2015 і 2016 роках. 8 травня 2016 року його посмертно нагороджено орденом «Народний Герой України». 21 листопада 2016 року в школі, де навчався Герой, відкрито меморіальну дошку.

21 червня 2017 року Погодін був затриманий по лінії Інтерполу в Криму. До нього за рішенням Ялтинського суду застосовано тимчасовий арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-